Na humanitarnom Pašmaneru prikupljeno 10.500 kuna

Posljednje izdanje Pašmanero ljetnog festivala, Šjor i Šjora od pomidora, ispunio je očekivanja i organizatora i posjetitelja.

Osim što su se svi dobro zabavili i pripremali maštovita jela od pomidora, ispunjen je glavni cilj – za pomoć dječaku koji mora na transplantaciju bubrega prikupljeno je 10.500 kuna.

Sav novac prikupljen je od 20 do 23 sata na Varošu. Petnaest izlagača pripremilo je više od  20 različitih jela od pomidora. Našlo se tu svega, od raznih šalša, juha i salata pa sve do ražnjića, punjenih pomidora, kreativnih brusketa, buhtli i muffina punjenih pomidorima. Stručni žiri, koji je predvodio Renato Kraljev, odabrao je tri najbolja jela. Prvu nagradu dobili su ražnjići i muffini od pomidora pašmanske kuharice Marije Gregov Pokrajac, drugu nagradu osvojila je Katarina Bobić za buhtle punjene pomidorima, a treću restoran Lanterna za juhu od pomidora. U odličnom pomidor ozračju prodalo se 500 porcija jela od pomidora i otočani su bili široke ruke kad se radilo o donacijama. Program je vodila Ana Marušić, a za glazbu je bio zadužen bend Škabelin, kazala nam je Ana Matulić iz Udruge Modus Vivendi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...