Na Viru milijun turističkih noćenja; trenutno peta najposjećenija destinacija u Hrvatskoj

Općina Vir ostvarila je odlične turističke rezultate s preko milijun turističkih noćenja u prvih sedam mjeseci ove godine. Vir je objavio kako je zaključno s 9. kolovozom općina ostvarila 90.935 turističkih dolazaka, odnosno milijun i 795 noćenja. Takvim rezultatima ponajviše su pridonijeli dolasci gostiju u srpnju kada je Vir zabilježio preko 500 tisuća noćenja, odnosno 44 i pol tisuće turističkih dolazaka.

Ovakvi rezultati razlog su zašto se Vir našao na petom mjestu najposjećenijih turističkih destinacija u Republici Hrvatskoj, odmah iza Rovinja, Poreča, Umaga i Dubrovnika. Na toj prestižnoj listi našle su se i druge priznate turističke lokacije u Zadarskoj županiji, među kojima valja izdvojiti Zadar (9. mjesto), Pag (18. mjesto) i Biograd (19. mjesto).

U statistici ukupnih noćenja za cijelu godinu Vir drži sedmo mjesto, a među “top 20” destinacija za 2015. godinu našao se i Zadar na dvanaestoj poziciji.

Podaci pokazuju kako na Viru uglavnom borave domaći gosti koji su ostvarili 52,45% ukupnih noćenja, a slijede ih Slovenci s 11,44%, Mađari s 9,16% i Nijemci s 7,33% ukupnih noćenja.

Valja također napomenuti kako je ovim postignućem Vir nastavio svoju četverogodišnju tradiciju ostvarivanja preko milijun turističkih noćenja te da je ova godina bila iznimno plodonosna, budući da je prošlogodišnji rekord ove godine prestignut tjedan dana ranije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...