Sve veća neizvjesnost: I dalje se traga za Tomislavom Salopekom!

Izvori Islamske države tvrde da su militanti ISIS-a dekapitirali otetog Hrvata Tomislava Salopeka, piše Newsday247.com. Na internetu su se pojavile i slike navodnog obezglavljivanja Salopeka, no njihova je autentičnost dvojbena. Na slikama koje su dosad objavljene navodno se vidi egzekucija sisačkog zeta Davida Hainesa. Nijedan od većih svjetskih medija nije prenio vijest o navodnoj dekapitaciji.

Neizvjesnost oko Salopekove sudbine raste, a izvori bliski militantima ustraju u tome kako su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku tvrtku CGG Ardiseis.

Hrvatska vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavljaju raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina. Vesna Pusić se nakon niza obavljenih razgovora, među ostalim i s egipatskim ministrom vanjskih poslova, vratila u Hrvatsku.

MVEP: Nemamo informacija o egzekuciji

Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako zbog osjetljivosti situacije trenutačno ne može otkriti detaljnije informacije, a za Index su iz MVEP-a rekli kako nemaju nikakve informacije o pogubljenju Salopeka.

U međuvremenu, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić ponudio je u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se Tomislav Salopek oslobodi od islamističkih terorista u Egiptu.

Francuska novinska agencija France presse, koja je slučaj otetog Salopeka pratila od samog početka budući da se radi o Hrvatu koji je radio za jednu francusku kompaniju u Egiptu, također danas nema nikakvih novih vijesti o njemu te samo ponavlja da “IS prijeti da će ubiti hrvatskog taoca otetog u srpnju u Kairu”.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...