Obitelj otetog Hrvata u šoku: Svi se hvatamo za slamku!

Obitelj otetog Hrvata Tomislava Salopeka, koji je u srijedu osvanuo u uznemirujućem videu egipatskih militanata povezanih s Islamskom državom, u potpunom je šoku. Salopeku su ekstremisti zaprijetili ubojstvom ako uskoro ne dođe do razmjene zarobljenika.

”Prvi glas da je itko išta za našeg Tomu zatražio! Zamjena za nekoga? Pa to je strašno. I jučer su se neki naši čuli s bazom u Egiptu. Poslodavac stalno govori da nema dobrih vijesti. Svi su zabrinuti. Od trenutka kad je doznala da je otet, Tomičina žena totalno je izvan sebe. Živi u strahu i za sebe i za život ostalih članova. Toliko je shrvana da joj je pružena i psihološka pomoć. Stručnjaci su joj svaki dan na dispoziciji. O otmici ne razgovara ni sa kim jer i ne smije. Začahurila se u sebe. Svi se hvatamo za slamku, za bilo koju vijest koja kapne”, šokirano je rekao jedan od članova rodbine Salopekeovih.

Podsjetimo Salopek je u videu koji je objavila skupina Sinajska provincija, koja se smatra ogrankom zloglasnog ISIS-a, pod prisilom u kameru odrecitirao nekoliko rečenica koje su mu otmičari očito izdiktirali.

‘Moje je ime Tomislav Salopek. Imam 30 godina i dolazim iz Hrvatske. U braku sam s Natašom i imam dvoje djece. Radim za francusku kompaniju CGG, njihov ured u kairu u Egiptu, u ulici Madi, piše Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...