Objavljen natječaj za idejno rješenje uređenja bastiona Citadela; Segarić: “Očekujemo EU sredstva!”

Grad Zadar objavio je danas natječaj za izradu arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja bastiona Citadela, odnosno parka Kapetanski. Natječaj provodi Društvo arhitekata Zadra, a financiran je iz Fonda za razvoj turizma s nešto više od pola milijuna kuna. Natječajem će biti nagrađeno pet rješenja, a prva nagrada iznosi 62 tisuće kuna i sudjelovanje u projektu renovacije i prenamjene parka. Rok za predaju radova je 14. listopada.

Predsjednica Povjerenstva je zagrebačka arhitektica Sanja Cvjetko Jerković, predsjednica Udruženja hrvatskih arhitekata. Predstavnik Grada Zadra unutar Povjerenstva je zamjenik pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Matko Segarić, a u povjerenstvu su i zagrebački arhitekti zadarskog podrijetla – Nenad Kondža i Vladimir Kasun.

Matko Segarić, predstavnik Grada u ovome slučaju, bio je voljan dati izjavu za naš portal u vezi propisanog natječaja.

– Park ostaje park, ali na način da se po potrebi može pretvarati u ljetnu pozornicu. Prostor je dan na korištenje Sveučilištu, ali će ostati u javnoj upotrebi u obliku parka s mogućnošću jednostavnog pretvaranja u otvoreno kazalište, ili lokaciju za koncerte. Neće biti napravljene veće intervencije, budući da se dugo radilo s konzervatorima. Zamišljene promjene bit će vrlo diskretne, ali zbog toga i veoma zahtjevne. Ne trebate očekivati isti slučaj kao što je bio s Parkom kraljice Jelene, odnosno lokacija neće biti dana na korištenje restoranima ili kafićima, objasnio je Segarić.

Kada smo ga priupitali o izvoru financiranja, Segarić je izjavio

– Projekt će financirati Ministarstvo turizma uz pomoć EU fondova. Ako ne dobijemo sredstva iz fondova, moguće je da od cijele stvari neće biti ništa, ali vjerujemo u uspjeh projekta jer su slični već uspješno financirani. Moramo ipak naglasiti kako građani ne trebaju očekivati promjene u skorijoj budućnosti jer će radovi vrlo vjerojatno započeti sljedeće, ako ne tek 2017. godine. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...