Održan Sajam otočnih proizvoda

Tradicionalni Sajam otočnih proizvoda održao se u subotu 15.kolovoza, na blagdan Velike Gospe u Tkonu na Mulu. Sajam su posjetili brojni domaći i strani gosti sa otoka Pašmana, a za odličnu zabavu pobrinula se klapa “Babalubam”.

Pored bogate ponude otočnih proizvoda i suvenira označenih prestižnom oznakom “Hrvatski otočni proizvod” održala se i radionica izrade domaćih sapuna na bazi maslinovog ulja a koju je održala Ljiljana Mađerić iz OPG Mađerić u Pašmanu.

Nastupili su i posebni gosti Sajma: OPG Organski vrt iz Križa koji se bavi organskim uzgojem voća i povrća a koji je ponudio domaće marmelade od smokava i višanja, domaće čajeve i začine, Udruga “Jadranski Kovač” iz Biograda sa ponudom unikatnih suvenira od prirodnih materijala a koju je predstavila Andrijana Dominis te Udruga Maslinarki Istre sa ponudom ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Tkonski volonteri pripremali su otočne gastro delicije.

Kao poticaj otočnim proizvođačima, za sve kupce otočnih proizvoda organizirana je lutrija sa vrijednim poklonima-otočnim proizvodima.

Organizatori Sajma su TZ Općine Tkon i JKU “Prvenj”. Sajam se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Općine Tkon.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...