Ostalo slobodnih mjesta u srednjim školama diljem županije

Oni koji su završili osnovnu, a još se nisu upisali u srednju školu, to mogu napraviti u rujnu, budući da je 12 srednjih škola u Zadarskoj županiji ostalo nepopunjenih kapaciteta.

Od 139 dostupnih mjesta u srednjim školama najviše ih je u Srednjoj školi Gračac, dok su sve zadarske gimnazije, uz iznimku privatne, već popunjene. Prazna mjesta neće moći popuniti učenici koji su već odabrali srednjoškolski program.

Za komentar smo priupitali Tihomira Tomčića, ravnatelja Strukovne škole Vice Vlatković, koji je izjavio kako je Strukovna već na ljetnom roku popunila sve kapacitete, no da su se za jesenski rok oslobodila dva mjesta zbog nepojavljivanja učenika na redovnom upisu, nadodavši kako je njegova škola svake godine iznimno popularna, čemu sigurno ne odmaže suradnja škole s tijelima Europske Unije.

Kao i na ljetnom roku, srednja škola odabire se preko stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole, a jedina je razlika ta da je jesenski značajno kraći. On počinje 24. kolovoza, a završit će već 25-og s dodatnim provjerama u srijedu i četvrtak, 26. i 27. kolovoza.

Odabir se konačno zaključuje 31. kolovoza, a konačne ljestvice stižu 3. rujna. Upisnice će u srednje škole trebati biti dostavljene 4. rujna 2015. godine.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...