“Pag” najnovija prinova flote TNG

Novi tanker Tankerske next generation bit će “Pag”. Ugovor za gradnju potpisan je prije nekoliko dana i bit će to šesti brod u floti zadarske tvrtke koja je u samo godinu dana prošla veliku preobrazbu, prenosi Radio Zadar.

Rast vozarina, veći prihodi, prepoznatost na svjetskom tržištu, razlog su zadovoljstva u Tankerskoj , ističe predsjednik uprave John Karavanić:

– Jedan od indikatora toga svega je što je potražnja za ovakvim brodovima baš  iz naše flote velika, da su uspjesi koje smo napravili u smislu zapošljavanja ovih brodova, i ajmo reći da ja sa svoje pozicije mogu reći da sam prilično zadovoljan, rekao je Karavanić.

Nakon što je 27. srpnja održana primopredaja Zoila, dva dana poslije dogovorena je gradnja još jednog tankera:

– Okončali smo i te pregovore i sada s još većim zadovoljstvom mogu reći da ćemo do konca godine imati ukupno 6 brodova. Najnovija prinova u floti bit će brod Pag, čija isporuka se očekuje u studenom ove godine, rekao je Karavanić i istaknuo da je ovo ulaznica za naše pomorce. Naime, TNG i Tankerska plovidba s ponosom ističu kako još uvijek zapošljavaju hrvatsku posadu i upravo u tome Karavanić vidi priliku za gospodarski rast regije.

Posebno veseli što ovako dobri rezultati dolaze samo 5 mjeseci nakon inicijalne javne ponude dionica te su, ističu u Tankerskoj next generation – dobar vjetar u leđa zadarskoj tvrtki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...