Početkom rujna posjetite Taste & Travel festival u Zadru

Taste & Travel, festivala dobre hrane i turizma, održat će u razdoblju od 11. do 13. rujna, a donijet će brojne popratne sajmove i manifestacije koji će ga učiniti uistinu posebnim iskustvom i doživljajem. Za organizaciju festivala treba se zahvaliti GreenOn Movementu, pokretu nastalom na ideji interdisciplinarne grupe studenata i mladih poduzetnika, usmjeren na razvoj poduzetništva kroz primjenu društveno odgovornih načela poslovanja.

Sajam Proizvodi hrvatskog sela samo je jedan u nizu sajmova u sklopu Taste & Travel festivala, a ostali su Sajam inovacija u prehrambenoj industriji, Sajam karijera u turizmu i prehrambenoj industriji te Craft beer festival. Festival će biti u potpunosti besplatan za sve posjetitelje što ovu manifestaciju usmjerenu na oživljavanje okusnih pupoljaka čini dodatno posebnom.

Sajam inovacija u prehrambenoj industriji možda je za GreenOn Movement jedna od najbitnijih stavki cijele Taste & Travel manifestacije, budući da ostvaruje srž onoga za što se pokret zalaže – povezivanje gospodarstva i visokog obrazovanja. Sajam inovacija predstavit će projekte mladih inovatora za koje će se moći glasati na stranici GreenOna, dok će svi projekti biti predstavljeni na Rivi od 11. do 13. rujna.

Sajam karijera u turizmu i prehrambenoj industriji predstavlja tvrtke, proizvode i dostignuća istraživanja iz prehrambene industrije i turizma. Predstavljeni će biti i projekti za budućnost raznih poduzeća, a cilj je prikazati mladima nove mogućnosti za zapošljavanje, čak i u vremenu krize.

Sajam proizvodi hrvatskog sela je uz Craft beer festival vjerojatno najveći sajam na cijelom festivalu, a to je tako jer se radi o najznačajnijem seljačkom sajmu u cijeloj Hrvatskoj (ako ne i šire!). To je trinaest godina star festival koji se odvijao po raznim hrvatskom gradovima, predstavio više od četiri i pol tisuće izlagača te privukao više od 120 tisuća posjetitelja. Sajam će biti smješten ispred crkve Svetog Donata, a njegov cilj je predstaviti i ponuditi domaće tradicijske proizvode građanima Grada Zadra i njihovim gostima. Mali OPG-ovi centralna su stavka sajma što ga čini uistinu posebnim.

Craft beer festival vjerojatno je najzabavniji element Taste & Travel festivala, budući da će posjetitelji na njemu moći uživati u pivskim proizvodima domaćih, malih i nezavisnih pivovara. Izlagači će se posjetiteljima predstaviti pod sljedećim imenima: San Servolo, Hold Em Brewery, Pivnica Medvedgrad, Zmajska Pivovara, Varionica, 5th Element, Nova Runda i Bošnjak. Glazbeni dio Craft beer festivala čine bendovi Pavel, Gretta i Gatuzo, a ni njihov nastup nećete platiti, već će i on biti u potpunosti besplatan.

Best of Croatia ugostiteljski je dio manifestacije, a on je zamišljen kao spoj trgovine i ugostiteljstva te tradicionalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Ako želite nešto dobro pojesti, što je bolje od “Najboljeg od Hrvatske”.

I to vam je Taste & Travel festival, programski bogata manifestacija koja će se, podsjećamo, održavati u Zadru, na Polutoku, od 11. do 13. rujna, a čini se da će to biti događaj koji nipošto ne smijete propustiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...