Policija će kazniti Thompsona zbog uzvika “Za dom spremni!”

Policijska uprava šibensko-kninska kaznit će Marka Perkovića Thompsona zbog sinoćnjeg klicanja “Za dom spremni” na koncertu u Kninu, javlja Šibenik.in.

Oni pregledavaju vlastite video snimke jučerašnjeg koncertaa ali i snimke objavljene po hrvatskim portalima na kojima Thompson na početku svirke, kao uvod u pjesmu Čavoglave, urla “Za dom”, a publika uzvraća “spremni”.

Mi smo zasad utvrdili 10 različitih prekršaja, ali obzirom da je to javno okupljanje sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima audio-video snimano i fotografirano, pregledom tih snimki tek ćemo utvrditi postoji li osnovana sumnja da su, osim tih 10,  počinjeni i drugi prekršaji, temeljem čega ćemo poduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz naše nadležnosti, rekli su jutros u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Marka Perkovića zvanog Thompson, prekršajno će goniti po članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji kaže: “Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.

Šibenska policija kaznit će poznatog pjevača i zbog nenošenja kacige jučer na Kninu, tijekom motociklističkog defilea ulicama tog grada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...