Pusić putuje u Kairo: “Vlada poduzima sve da razriješi tešku situaciju otetog Hrvata u Egiptu”

Hrvatska vlada poduzima sve kako bi se što prije razriješila “teška situacija” hrvatskog državljanina kojemu Islamska država (IS) prijeti smaknućem ako egipatska vlada ne ispuni njihove zahtjeve, doznaje se iz MVEP-a u srijedu.

“Hrvatska vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova poduzima sve kako bi što prije razriješila teška situacija u kojoj se nalazi hrvatski državljanin T.S.”, objavilo je ministarstvo.

“Obzirom na vrlo teške i osjetljive okolnosti, te da se ne bi dodatno otezala ionako teška situacija, u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi detaljnije informacije”, dodaju na Zrinjevcu.

Iz Ministarstva poručuju kako je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u kontaktu s egipatskim ministrom vanjskih poslova te će, sukladno dogovoru s njim i preporukama otputovati u Kairo.

Ministrica je također u kontaktu s obitelji otetoga.

Hrvatski državljanin, koji se u videoisječku IS-a predstavlja kao Tomislav Salopek otet u Egiptu bit će smaknut u roku od 48 sati, ako službeni Kairo ne oslobodi uhićene muslimanke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...