Sajam lokalnih proizvoda danas na vidikovcu Kamenjak

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero i ove godine organizira Sajam lokalnih proizvoda Parka prirode Vransko jezero i okolice koje će se održati na vidikovcu Kamenjak 2. kolovoza s početkom u 18 sati.

Javna ustanova Park prirode Vransko jezero pri upravljanju Parkom prirode Vransko jezero posebnu pažnju obraća usuglašavanju ciljeva očuvanja prirodnih i kulturnih vrijednosti te želja i potreba lokalnog stanovništva. Upravljanje Parkom je stoga složen zadatak koji zahtjeva pažljivo razmatranje svih otvorenih pitanja te razvoj i provedbu jasne i učinkovite politike upravljanja.

Budući je poljoprivreda glavna djelatnost lokalnog stanovništvo koje posjede ima u Parku ili njemu gravitira (Općina Stankovci 82% kućanstva posjeduje i obrađuje poljoprivredno zemljište, a u grad Benkovac 53%., općina Pakoštane 47%, na koju se odnosi poljoprivredno dobro i naselje Vrana.), željeli bismo pružiti podršku lokalnoj zajednici u boljoj organizaciji, promociji i održavanju kvalitete tradicijskih poljoprivrednih proizvoda.

Poziv na izlaganje na sajmu uputili smo lokalnom stanovništvu okolice Parka iz mjesta Radošinovci, Banjevci, Vrana, Pakoštane, Donji kraj, Dobra voda, Stankovci, Benkovac, te se 20-ak OPG -ova odazvalo pozivu. Ove godine predstavit će se i udruga Rešta iz Benkovca s ekološkim i konvencionalnim proizvođačima češnjaka, kao i Udruga pčelara Velebit iz Zadra, stoji u priopćenju iz PP Vransko jezero.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...