Špricu na Bilom Brigu nema tko maknuti, a nije jedina

Čitatelj nam je poslao fotografiju šprice i praznoga paketića tableta koji ovako odbačeni svakako odaju dojam da se radi o otpadu ovisnika. Fotografija je snimljena u blizini jedne pizzerije na Bilom Brigu, a zanimljiva stvar je ta da ne postoji nitko zadužen za uklanjanje uslikanog infektivnog otpada.

– Mi na uklanjanju infektivnog otpada djelujemo volonterski, u određenim periodima, nekad sami, a nekad u suradnji s drugima. Mjerodavnih za uklanjanje šprica i sličnog nema. Ako uočite otpad ove vrste svakako nazovite nas ili Zavod za javno zdravstvo, poručili su nam iz Udruge Porat koja volonterski rješava problem ovisnosti u Zadru i okolici.

Dodatnim informiranjem doznali smo kako šprice možete i sami odnijeti na adresu Don Ive Prodana 12 od 10 do 16 sati. U smeće ih nemojte nipošto bacati, budući da se ta vrsta otpada mora posebno zbrinuti. Uz to, ne zaboravite na dodatni oprez pri premještanju predmeta za koje sumnjate da su ih koristili ovisnici, budući da nikada ne znate čime se možete zaraziti neopreznim rukovanjem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...