Tetris smanjuje potrebu za cigaretama, hranom, ali i seksom!

Sveučilište Plymouth provelo je istraživanje pod nazivom Ovisna Ponašanja koje sugerira da već tri minute igranja Tetrisa smanjuje želju za hranom, cigaretama, drogom i seksom do čak 70 posto!

– Mislimo da se Tetris efekt događa jer žudnja uključuje zamišljanja o iskustvima konzumiranja određene substance ili pri određenim aktivnostima. Igranje vizualno zanimljive igre kao što je Tetris okupira mentalni proces koja podupire to zamišljanje. Teško je zamisliti nešto i igrati Tetris u isto vrijeme, piše u znanstvenom dnevniku.

Zaključci istraživanja su sljedeći: Tetris je bio efektivan kod smanjenja žudnji za drogom, hranom, alkoholom, kavom, seksom, cigaretama, bezalkoholnim pićima i bilo kakvim drugim aktivnostima, a efekt je bio konzistentan tijekom tjedna.

– Ovisnost je previše kompliciran problem da bi bio riješen samo pomoću Tetrisa. Aktivnosti poput igranje Tetrisa mogu biti korisni alati za pomoć ljudima pri njihovim žudnjama te im dati samopouzdanje da ih mogu riješiti. Može postati komponenta terapije za pomoć ljudima, zaključilo je istraživanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...