Turisti oduševljeni Pašmanerom, a humanitarna nota festivala postaje tradicija

Iznimno smo zadovolji ovogodišnjim Pašmanerom! Bilo je puno više posjetitelja nego lani, primili smo i puno pozitivnih komentara. Turisti su presretni što imaju priliku iskusiti naše domaće lokalne proizvode, a za uspomenu rado sa sobom odnose ručno izrađene suvenire. Naše su cijene povoljne, a gostima autohtono iskustvo puno znači, rekla nam je Ana Matulić, jedna od organizatorica Pašmanero festivala koji se za ovu godinu bliži svojem završetku. Naime, na Pašmanu će se danas održati posljednji Pašmanero ljetni festival u sezoni.
– Posljednjeg i prvog dana festivala uvijek bilježimo najveću posjećenost, stoga će i danas zasigurno biti mnogo gostiju, rekla je Matulić i dodala kako manifestaciju tradicionalno otvara grupa Ljetno kino, uz koju se naša publika posebno vezala, a ove godine pokrenuta je još jedna lijepa tradicija.
– Po prvi puta organizirali smo humanitarni Pašmanero gdje smo prikupljali pomoć za mladog otočanina kojem je potrebna transplatacija bubrega. Odaziv je bio ogroman, a cjelokupni iznos , kaže Matulić i najavljuje kako će se “Šjor i šjora od pomidora” na kojem je prikupljeno preko 10.500 kuna u humanitarne svrhe, odsad organizirati svake godine za pomoć onima kojima to bude potrebno.
Na večerašnjem, posljednjem ovogodišnjem Pašmaneru otočani će izlagati svoje organske lokalne proizvode, među kojima će se naći sir, inćuni, marmelade, domaći kruh, kozmetika na bazi maslinovog ulja, sapuni, kreme, suveniri, nakit i još mnogo toga, a program kao i uvijek započinje dječjom kulinarskom radionicom u 19:30.
U organizaciji Pašmanera sudjeluje Udruga Modus Vivendi, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Matulić, Sana Culina i TZ Pašman. Uživajte u domaćoj atmosferi uz dobru glazbu, vino i vrhunske proizvode otoka Pašmana.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...