U dvije akcije hitnog medicinskog transporta spašeni Latvijac i Talijanka

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježena su dva izvanredna događaja u zadarskom akvatoriju, zbog kojih su poduzete akcije spašavanja hitnim medicinskim transportom.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer je oko 12:15 sati zaprimila obavijest Lučke ispostave Sali čiji djelatnici su na zahtjev mjesne liječnice pokrenuli hitan medicinski transport ozlijeđene turistkinje (rođena 1988. godine), talijanske državljanke. Unesrećena djevojka je službenim plovilom u 13:15 sati uz liječničku pratnju prevezena iz Sali na Dugom otoku u Sukošan, odakle su je u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar.

Slijedeći izvanredni događaj zbio se jučer u 15:10 sati. Djelatnici Županijskog dojavnog centra 112 proslijedili su Središnjici poziv u pomoć zbog ozljeđenog člana posade strane motorne jahte naziva “Like a breeze” koja se tada nalazila u uvali Telašćica na Dugom otoku. Središnjica je u koodrinaciji s nadležnom Lučkom ispostavom Sali pokrenula akciju hitnog medicinskoga prijevoza.Djelatnici saljske Ispostave u 16:00 sati preuzeli su teže ozlijeđenog latvijskog državljanina (rođen 1963. godine) na službeno plovilo te ga prevezli u u Zadar, kamo su pristali u 17:15 sati. Pacijenta su u postupanje preuzeli djelatnici zadarske Hitne medicinske pomoći, a potom je prevezen u zadarsku bolnicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...