Vatrogasci tijekom jučerašnjeg dana u zraku i na kopnu

Jučer, 12. kolovoza, snage OSRH iz sastava 93. zrakoplovne baze HRZ-a locirane u Zemuniku djelovale su na tri požarišta – jednom u Istarskoj te drugima u Šibensko-kninskoj županiji.

Dva zrakoplova Canadair CL-415 u isprva su sudjelovala u gašenju požara na lokaciji Marčana u Istarskoj županiji, a nakon što se požarište ponovno aktiviralo u akciju je krenuo Airtractor AT-802.

U Šibensko-kninskoj županiji iza 13 sati izbio je požar na prostoru Dobri Dolac, a na njega su upućena dva Canadaira i dva Airtractora. Dva Airtractora su upućena i na požar kod Kistanja u istoj županiji te je on brzo i uspješno ugašen.

Tijekom jučerašnjeg popodneva vatrogasci su u Zadarskoj županiji reagirali pet puta.

Već u 13:12 zaprimljena je dojava o požaru u Vrani koji su ugasili vatrogasci DVD Pakoštane. U 14:20 vatrogasci su dobili dojavu o požaru u Dragama na koju je reagirao tim DVD-a Drage. U Biogradu je nešto poslije 15 sati gorjela borova šuma te je izgorio kilometar kvadratni iste. Kod Vrane je ponovno gorjelo u 17:40 i to na miniranom području. Taj su požar gasili JVP Benkovac i Biograd te DVD Pakoštane, Drage i Polača. Posljednji jučerašnji požar izbio je u Radovinu, a na terenu se našao DVD Ražanac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...