Velikim vrućinama bliži se kraj, evo kada stižu pljuskovi i grmljavine po cijeloj Hrvatskoj

Velikim vrućinama koje već danima vladaju Hrvatskom bliži se kraj sljedećeg tjedna. U Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ-u) kažu da ima naznaka da od Velike Gospe stiže osvježenje jer će doći do prodora vlažnog i svježeg zraka pa se očekuje i kiša. No sve do subote bi i dalje trebalo biti vrlo vruće, a od utorka čak i sparno, piše Večernji list.

Pri tome, ističu u DHMZ-u, u unutrašnjosti Dalmacije, Gorskom kotaru i Lici bit će lokalnih pljuskova s grmljavinom, a oni će se potkraj tjedna proširiti i na ostatak Hrvatske.Tako će do subote maksimalne temperature zraka biti između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva, dok će minimalne temperature u unutrašnjosti iznositi između 16 i 21 stupnja, a na Jadranu između 20 i 25 stupnjeva. Na Jadranu će s ponedjeljka na utorak zapuhati jugozapadni vjetar koji će polako snižavati temperaturu zraka ispod 35 stupnjeva.

Vrlo velika opasnost od toplinskih valova bit će još danas na Jadranu, a od ponedjeljka, kako bude stizalo osvježenje, ta će opasnost biti manja na području cijele države. Jučer su najtopliji gradovi u Hrvatskoj s izmjerenih 37 stupnjeva u 14 sati bili Knin, Metković i Lipik. Najugodnije je bilo na Zavižanu sa 22 stupnja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...