Sporna vodosprema Cardona

Vodovod u imovinskom sporu s Nadbiskupijom

Agencija ZARAPIX

Zadarski vodovod pokrenuo je tužbu protiv Zadarske nadbiskupije oko vlasništva nad vodospremom Cardona u Savarskoj ulici u blizini sveučilišnog kampusa.

U Katastru je kao vlasnik Cardone, izgrađene davnih 1930-ih godina za vrijeme talijanske uprave nad Zadrom, upisan Vodovod, ali u zemljišnim knjigama kao posjednik se navodi Sveta Stošija, to jest Zadarska nadbiskupija.

Vodosprema, koja se dijelom koristi kao parkiralište, trenutno nije u funkciji, ali kroz nju i ostatak Savarske prolazi za Zadarski vodovod vitalan cjevovod.

Ovo je samo prva u nizu tužbi koje je Vodovod pokrenuo u zadnje vrijeme, a od ostalih se ističe i tužba protiv privatnih osoba u Lamljani na Ugljanu gdje se dogodila istovjetna situacija – privatni vlasnici upisani su u zemljišnim knjigama kao posjednici, a u Katastru se kao vlasnik navodi Vodovod.

– Mi sada potražujemo svoju imovinu, a u pitanju je velik broj slučajeva. To će biti dugotrajan i mukotrpan proces koji ćemo rješavati polako, a za koji je zadužen poseban tim. Radi se o tome da sređujemo svoje imovinsko-pravne odnose, odnosno idemo prema tome da napokon sve bude čisto u papirima, izjavio je za Antenu direktor Vodovoda Tomislav Matek.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar