Vodovod u imovinskom sporu s Nadbiskupijom

Zadarski vodovod pokrenuo je tužbu protiv Zadarske nadbiskupije oko vlasništva nad vodospremom Cardona u Savarskoj ulici u blizini sveučilišnog kampusa.

U Katastru je kao vlasnik Cardone, izgrađene davnih 1930-ih godina za vrijeme talijanske uprave nad Zadrom, upisan Vodovod, ali u zemljišnim knjigama kao posjednik se navodi Sveta Stošija, to jest Zadarska nadbiskupija.

Vodosprema, koja se dijelom koristi kao parkiralište, trenutno nije u funkciji, ali kroz nju i ostatak Savarske prolazi za Zadarski vodovod vitalan cjevovod.

Ovo je samo prva u nizu tužbi koje je Vodovod pokrenuo u zadnje vrijeme, a od ostalih se ističe i tužba protiv privatnih osoba u Lamljani na Ugljanu gdje se dogodila istovjetna situacija – privatni vlasnici upisani su u zemljišnim knjigama kao posjednici, a u Katastru se kao vlasnik navodi Vodovod.

– Mi sada potražujemo svoju imovinu, a u pitanju je velik broj slučajeva. To će biti dugotrajan i mukotrpan proces koji ćemo rješavati polako, a za koji je zadužen poseban tim. Radi se o tome da sređujemo svoje imovinsko-pravne odnose, odnosno idemo prema tome da napokon sve bude čisto u papirima, izjavio je za Antenu direktor Vodovoda Tomislav Matek.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...