Za ovaj jednostavan način skidanja kilograma sigurno još niste čuli: Jedite grožđe!

Grožđe je preplavilo tržnice i trgovine, a ovo voće svojom velikom dijetetskom i nutritivnom vrijednošću predstavlja idealno voće za ljetnu jednodnevnu dijetu.

Grožđe prosječno sadrži 20 posto šećera, što mu daje velikuenergetsku vrijednost, a uz to ima i dovoljno C vitamina i vrijedan je izvor kalija.

No, uvjerljivo najvažnija vrijednost grožđa je u bioflavonoidima, spojevima koji su vrijedniantioksidansi i štite stanice od štetnih utjecaja slobodnih radikala, pa djeluje preventivno na velik broj bolesti i usporava starenje organizma.

Sok od crnog grožđa najbolji je izvor flavonoida, jer ih ima najviše u koštici i kožici bobice grožđa. Sjemenke su vrijedan izvor aktivne tvari koja djeluje na smanjenje kolesterola, navodi Metro portal.

Kako grožđe ima veliki udio vode u kojoj su otopljeni minerali i vitamini, a ujedno i celuloze, daje osjećaj sitosti bez prevelikog unosa kalorija.

Jednodnevna dijeta grožđem ima diuretski učinak, potiče normalnu probavu i čisti crijeva, tonizira organizam i omogućava gubljenje kilograma.

Provođenje ove dijete izuzetno je jednostavno – kupite dva kilograma grožđa i jedite ga tijekom cijelog dana i jedite ga kad god poželite, bez ikakvih ograničenja. Na taj način ćete očistiti tijelo od toksina i izgubiti i do kilogram težine, uz smanjenje nadutosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...