Zadranke žele imati nos kao princeza Rania, a hit su i usne Angeline Jolie

Estetski zahvati više nisu tabu tema, pa se osim poznatih ličnosti na njih sve češće odlučuju i obični ljudi. Kakva je situacija u Zadru saznali smo u poliklinikama Labar i Mešter. Kad je riječ o ženama, najčešće je u pitanju povećanje dojki, potvrdili su nam ondje.

– Žene najviše dolaze kako bi povećale dojke, a na drugom su mjestu liposukcije trbuha i struka, saznali smo u Poliklinici Mešter, a i kod dr. Labara situacija je slična.

– Povećanje dojki umetanjem implantanata čest je operativni zahvat, no Zadranke nam dolaze i na povećavanje usnica, a popularne su nove neoperativne metode faceliftinga, popunjavanje bora filerima, tretmani botoksom i slično, kažu nam u Poliklinici Labar.

Zadarskim estetskim kirurzima pacijentice ponekad “mašu” fotografijama slavnih ličnosti. U Poliklinici Labar ističu kako djevojke žele imati usnice poput Severine ili Angeline Jolie, a hit je i nos princeze Ranie.

– Imali smo slučaj jedne žene iz Dubaija koja nam se javila sa željom da ima stražnjicu kao Kim Kardashian. Danas je moguće estetskom operacijom izvesti da takve obline izgledaju posve prirodno, rekli su nam u Poliklinici Mešter.

Plastična kirurgija

Prema iskustvu ove poliklinike, pacijentice se najčešće odlučuju na zahvate nakon poroda ili naglog mršavljenja i obično se radi o opravdanim zahtjevima.

– Nakon dva, tri ili četiri poroda ženino tijelo se mijenja. Nakon drastičnog mršavljenja također dolazi do izvjesnih neželjenih posljedica po izgled. Nema razloga da žene ostanu nezadovoljne svojim tijelom, da se povlače u sebe. Općenito promatrajući, ljudi nam dolaze s realnim zahtjevima, koji vrlo često graniče s medicinskim. Riječ je o stvarima koje se zbilja mogu i trebaju obavljati. Nažalost, preko uputnice danas ne možete dobiti ni injekciju za koljeno, a kamoli zahvate ovog tipa, smatraju u Poliklinici Mešter.

Nerealnih je prohtjeva manje, no svakako ih ima. Primjerice, u poliklinici dobro pamte slučaj gospođe koja je htjela povećati poprsje, no na način da njezin suprug za to ne dozna.

– Kako je ona to namjeravala sakriti od supruga s kojim živi i dijeli isti krevet, nije nam jasno. Gospođu smo odbili, jer je njezin zahtjev ozbiljno nerealan, kažu nam.

I dr. Labar se u svojoj karijeri suočavao sa sličnim slučajevima.

– Dolazile su žene s 30 kilograma viška i željele svoj problem riješiti liposukcijom. Naravno da to nije moguće. Takve i slične nerealne zahtjeve odbijamo. Nemamo koristi od kratkoročne financijske satisfakcije, kad bi pacijent u konačnici ostao nezadovoljan ishodom, jer ono što što traže naprosto nije realno, kaže nam i dodaje da većina ipak dolazi iz opravdanih razloga.

Plastična kirurgija

U obje poliklinike imali su iskustva s popravljanjem štete drugih kirurga, no navode kako njihovi pacijenti uvijek odlaze zadovoljni i još nisu imali neugodnih iskustava.

Što se tiče dobi pacijentica, najčešće se na estetske zahvate odlučuju žene od 20 do 55 godina, no kako ističu u Poliklinici Labar, javljaju im se i 70-godišnjakinje, doduše iznimno rijetko. Maloljetnike, kako nam kaže, uvijek odbijaju.

Muškarci su suzdržaniji u pogledu estetskih zahtvata, pa čine samo manji broj pacijenata. U Poliklinici Labar na 15 žena dolazi jedan muškarac, a slično je i u Mešteru gdje je omjer 90% naprama 10% u korist žena, naravno. Pripadnici snažnijeg spola uglavnom se podvrgavaju zahvatima pomlađivanja i operacijama nosa, no nekoliko se Zadrana zbog ginekomastije odlučilo na smanjivanje grudi.

Kad se sve zbroji i oduzme, na estetske se zahvate Zadranke i Zadrani najčešće odlučuju iz opravdanih razloga, kako bi popravili kvalitetu svojeg života.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...