Zapalila se talijanska jahta kod Dugog otoka

Djelatnici zadarske Kapetanije jučer su u 14:15 sati od posade motorne jahte “Laura V” zaprimili su poziv u pomoć uslijed izbijanja požara na brodu.

Riječ je o jahti dugoj 21 metar, talijanske zastave na kojoj se nalazilo pet članova posade. U komunikaciji s posadom utvrđeno je da je tijekom plovidbe na poziciji između otoka Mežanj i Lopata, zapadno od Dugog otoka iz zasad neutvrđenih razloga izbio požar u brodskoj strojarnici nakon čega je peteročlana posada na brodskome tenderu napustila havariranu jahtu koja je ostala plutati na navedenoj poziciji.

Nitko od petero članova posade (4 talijanska i jedan hrvatski državljanin) nije ozlijeđen. U brodskim spremnicima, prema navodu posade, nalazi se oko 1500 litara pogonskoga goriva, a očevidom na poziciji havarije djelatnici zadarske Kapetanije te nadležne Lučke ispostave Sali utvrdili su da nema istjecanja goriva niti onečišćenja mora.

Djelatnici zadarske Kapetanije prema poziciji havarirane jahte uputili su tim pripadnika Javne vatrogasne postrojbe koji su osigurali plovilo od mogućnosti ponovnog izbijanja požara, a Voditelju talijanske motorne jahte Lučka kapetanija Zadar naložila je komercijalni tegalj do sigurne pozicije sidrenja, najvjerojatnije u Sutomiščicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...