Zbog zaštite djevojki, suđenje Dubajiću za podvođenje zatvoreno za javnost

Jučer je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje 61- godišnjem Slobodanu Dubajiću Dabiju, kojem se na teret stavlja podvođenje i organiziranje međunarodne prostitucije.

Na prijedlog njegovog odvjetnika Andreja Korljana, sutkinja Ana Mišlov zatvorila je raspravu za javnost i to zbog zaštite identiteta i osobnog života četiriju svjedokinja, budući da su se u dokaznom postupku iznosili intimni detalji. Od četiri djevojke koje se povezuje s prostitucijom, tri se jučer nisu pojavile na sudu, unatoč naporima policije da terenski utvrdi njihove adrese i uruči im sudske pozive. U odgovoru iz PU zadarske sud je obaviješten o nemogućnosti provjere izvan granica Hrvatske.

Na sudu se nisu pojavili ni korisnici usluga djevojaka, inače talijanski državljani. Jednom policija nije uspjela dostaviti poziv, drugi je opravdao izostanak zbog zdravstvenih problema, a preostala dvojica primila su pozive, no nisu se pojavili na suđenju.

Na sudu je jučer svjedočio Lecio Matešić, 50-godišnji Zadranin koji je zajedno s Dubajićem uhićen 2007. godine zbog sumnje da je organizirao elitnu prostituciju na jahti u Biogradu. Zbog nastupanja apsolutne zastare Matešić je izbjegao suđenje i našao se u ulozi svjedoka. Dubajiću je, pak, zbog promjena u ZKP-u i proteka vremena, suđenje krenulo ispočetka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...