Zemljište na Vranskom jezeru uskoro će se ponovno naći na dražbi

Atraktivno zemljište u Parku prirode Vransko jezero koje pripada Vrani d.d. u stečaju će se 26. kolovoza po šesti put naći na javnoj dražbi na Trgovačkom sudu u Zadru.

Na “bubanj” je stavljeno šest hektara zemlje u spomenutom parku prirode na Crkvinama s pripadajućom infrastrukturom – sportskim terenima, autokampom, restoranom i nekretninama na ulazu u park.

 

Nakon pet neuspjelih dražbi, vrtoglava početna cijena od 14 milijuna kuna je smanjena na 10 milijuna kuna. Država, odnosno Park ima pravo prvokupa nekretnina na zaštićenom području, no kako Narodni list javlja, to se neće dogoditi.

 

Naime, ravnatelj PP Vransko jezero Danijel Katičin kaže da u ovoj godini Ministarstvo zaštite okoliša, a time i Park, financijskim planom nije predvidio novčana sredstva za ovu namjeru. No, Katičin je kontaktirao resorno ministarstvo i zatražio uzimanje spomenute stavke u obzir pri planiranju sredstava za 2016. godinu.

Ukoliko teren bude prodan na ovoj dražbi, država ima rok od mjesec dana da se izjasni hoće li kupiti nekretnine po ponuđenoj cijeni. Ukoliko to ne učini, najbolji ponuđač postaje i vlasnik.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...