Znate li kako se preziva Penny, uživa li Sheldon zaista u seriji “Zvjezdane staze”?

Nova, deveta sezona humoristične serije „Teorija velikog praska“ ovih dana je top tema na društvenim mrežama i forumima. Toliko se o njoj raspravlja da je čak i redatelj serije Bill Prady zamolio twitteraše da ne objavljuju javno informacije. No zauzdati obožavatelje serije da ne raspravljaju o svom omiljenom sadržaju je nemoguća misija, ali vam nećemo kvariti doživljaj i otkrivati informacije koje će nas čekati u programu RTL-a, nego ćemo vam otkriti neke zanimljive stvari koje o seriji možda niste znali.

Briljantni genijalci koji mogu izračunati najkompliciraniju jednadžbu na svijetu imaju problema na ljubavnom polju. Jednadžbe rješavaju, ali žene ne uspijevaju osvojiti. I tu kreće zaplet.

A kako gledanost serije iz sezone u sezonu raste tako raste i svota na bankovnim računima glumačke postave. Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco-Sweeting… svoje budžete sa svakom epizodom napune za gotovo 370 tisuća dolara. Sitnica! Iako su svi likovi iz serije doživjeli neviđenu popularnost ipak je lik simpatičnog štrebera Sheldona Coopera postao najprepoznatljiviji. Njegova izjava „bazinga“ postala je standardni „sleng“ u svim zemljama u kojima se serija emitira, a glumac Jim Parson je za svoje glumačko umijeće pokazano u seriji dobio četiri Emmyja, Zlatni globus i mnoštvo drugih prestižnih nagrada. Istini na volju, mora se boriti i s uvjeravanjem gledatelja da je privatno potpuno drugačiji od lika Sheldona. Za početak, Sheldon je zaljubljenik u seriju „Zvjezdane staze“, a Jim Parsons nikad nije gledao tu seriju. Sheldon ne vozi auto, a Jim zazire od suvozačkog mjesta jer mu stvara mučninu pa auto uvijek vozi sam.

Teorija velikog praska

Sheldon je poznat i kao osoba koja ima opsesivno-kompulzivni poremećaj pri kucanju na vrata te uvijek tri puta zazove osobu kojoj kuca, ali u petoj epizodi prve sezone je pokucao Penny na vrata bez da ju je tri put zazvao. A kad smo kod Penny… Znate li joj prezime? Naravno da ne, jer ga producenti nikada nisu ni otkrili.

Pitanje je i koliko je Johnny Galecki sretan jer je Jimu Parsonsu pripala uloga Sheldona s obzirom na to da je prvotno bila namijenjena njemu. Ali na vlastito inzistiranje je Galecki rekao producentima da mu daju ulogu Leonarda Hofstadtera jer će se u njoj bolje snaći. Galecki je bio u vezi s Kaley Cuoco, koja je pak u četvrtoj sezoni propustila snimanje nekoliko epizoda jer je slomila nogu dok je bila na satovima jahanja.

Stanovi Sheldona i Leonarda izgledaju drugačije, ali je u biti riječ o istom setu kojeg scenaristi za svaku novu scenu preuređuju.

Zanimljivih detalja o mega-popularnoj seriji ima previše, ali je sadržaj taj koji gledatelje vuče pred male ekrane. A „Teorija velikog praska“ ide od ponedjeljka do petka u 21:35 sati na RTL2.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...