85 milijuna kuna za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim

Gradsko vijeće grada Benkovca nastavilo je raspravljati o dvije točke koje su izostale s dnevnog reda prethodne sjednice održane krajem kolovoza. Radi se o točkama vezanima uz Centar za gospodarenje otpadom u Biljanima Donjim.

Na toj novoj sjednici, održanoj u utorak, gradonačelnik Branko Kutija predložio je odgađanje donošenja odluke o sufinanciranju Grada Benkovca (iznos od 10 milijuna kuna) zbog izvjesnih izmjena o sufinanciranju projekta izgradnje županijskih lokalnih jedinica. Prijedlog gradonačelnika je prihvaćen od strane svih 15 nazočnih vijećnika.

Dan kasnije Vlada Republike Hrvatske potvrdila je da je Kutija donio ispravnu odluku, davši suglasnost odluci Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Tom je odlukom trgovačkom društvu EKO iz Zadra odobrena kapitalna pomoć za sufinanciranje projekta Centra za gospodarenje otpadom „Biljane Donje” u iznosu do 85 milijuna kuna. To je ipak djeličak ukupno procijenjenih troškova od 385 milijuna kuna.

Studija izvedivosti procijenila je kako Grad Benkovac prema dinamici sufinanciranja za ovaj projekt treba izdvojiti više od 10 milijuna kuna, dok je taj iznos za Grad Zadar 19,6 milijuna kuna. Zadarska županija u projektu mora sudjelovati s 8,8 milijuna kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...