Atraktivnim utakmicama započeo Zadar Doğuş Basketball Tournament

Zadar Doğuş Basketball Tournament, najjači europski pripremni turnir, pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, započeo je utakmicama između turskih rivala Fenerbahçea i Darüşşafake Doğuş te domaćina Zadra i grčkog Olympiakosa.

Fenerbahçe trenera Željka Obradovića je u prvoj utakmici turnira nadigrao Darüşşafaku s 62:59, određujući ritam igre kojemu se protivnik približio tek na samome kraju. Darüşşafaka je imala šut za produžetak, ali nije ga ostvarila. Muhammed Ali je postigao 14, a Ekpe Udoh 16 koševa u redovima Fenerbahcea, dok je kod Darussafake Dogus prednjačio Luke Harangody s 12 koševa.

– Drago mi je da sam već drugu godinu zaredom u Zadru. Odličan turnir, sve pohvale organizatorima. Uvijek mi je drago doći ovdje, u grad košarke. Drago mi je zbog pobjede, no nije to bila lijepa košarkaška predstava. To je, možemo reći, očekivano jer nam nedostaje gotovo pola momčadi. Tek mi sutra iz Beograda stižu Bogdanović, Vesely i Kalinić. Nadam se da ćemo ih imati za vikend te koristiti do kraja, izjavio je proslavljeni trener Željko Obradović.

U drugoj utakmici dana Olympiakos je slavio nad domaćinom Zadrom rezultatom 85:62, s tim da je Zadar pratio ritam Grka kroz tri četvrtine, da bi u zadnjoj popustio, ostavši bez koša na čak četiri minute, dok je u tom razdoblju protivnik ubacio 11.

Ante Nazor je prigodu dao svim igračima u zapisniku, a u strijelce su se upisali svi osim Domagoja Bošnjaka, iako je na terenu proveo punih 13 minuta.

Zadar je pucao čak 28 trica, dok je igra pod košem izostala, što je na press konferenciji poslije utakmice istaknuo i trener Nazor. Ipak, utakmica je poslužila kao jasan pokazatelj na čemu KK Zadar morati poraditi za dobar početak ABA lige.

Čestitke Olympiakosu na pobjedi. Loše smo otvorili utakmicu (0-11) i morali smo potrošiti puno energije da bi se vratili. Kasnije je sve to bolje izgledalo do zadnje četvrtine u kojoj nismo odigrali na razini na kojoj bi trebali. Iako je pripremna utakmica igrači Olympiakosa igrali su dosta čvrsto i motivirano što i nije loše da pruži primjer igračima. Moji su igrači bili impresionirani protivnikom, iako im ne mogu prigovoriti na borbenosti. Što se tiče Ramljaka danas je dobro odigrao, ali bit će tu dosta oscilacija jer je bio dugo van treninga. S druge strane to je upozorenje ostalim igračima koji su u trenažnom procesu već dva mjeseca da se trgnu. Protiv Bayerna u subotu očekujem bolju igru, želimo pokazati da se možemo nositi ravnopravno, izjavio je Ante Nazor.

Zadovoljan sam igrom i rezultatom obzirom da smo još u pripremnoj fazi. Igrali smo protiv jedne mlade i talentirane momčadi koja je bila motivirana pokazati se pred svojom publikom. Zahvaljujem organizatorima turnira na pozivu za ovaj vrlo jaki turnir. Odlična organizacija, sjajna dvorana i publika koja poznaje košarku. Slijedi nam ogled s Bayerna koja je jedna čvrsta momčad. Želimo pobijediti i u nedjelju nastaviti u pobjedničkom ritmu. Očekujem da će se Spanoulis i ostali reprezentativci uključiti u trenažni proces i želim da nam budu na raspolaganju što prije, rekao je trener Olympiakosa Giannis Sfairopoulos.

KK ZADAR – OLYMPIACOS BC 62-85 (15-18, 15-17, 20-28, 12-22)

KK Zadar: Bašić 7, Cosey 10, Kraljević 2, Vraneš 4, Šango 3, Širko 2, Ramljak 14, Bošnjak, Marinković 2, Barać 11, Pašalić 5, Jurica 2.
Olympiacos BC: Young 10, Papapetrou 11, Strawberry 5, Tsairelis 13, Toliopoulos 4, Mouratos 2, Kalles, Agravanis 8, Mantzaris 3, Kavadas 9, Lojeski 15, Athinaiou 5.

Dnevne ulaznice za turnir, koji se igra od 24. do 27. rujna u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru mogu se kupiti online na stranicama i svim prodajnim mjestima Ticketshopa, te na blagajni dvorane Krešimir Ćosić po cijeni od 40 kuna. Djeca do 14 godina koja dolaze u pratnji roditelja s kupljenom ulaznicom imaju besplatan ulaz u dvoranu na utakmice.

Sljedeća utakmica Zadra na turniru je u subotu kada će odmjeriti snage s jakim Bayern Münchenom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...