Berači smilja danas prosvjedovali u Benkovcu

Danas je održan prosvjed berača smilja s područja Bukovice i Ravnih kotara u Benkovcu, a prosvjed je podržala Autohtona-Hrvatska Stranka Prava. Njihov dopis u vezi prosvjeda prenosimo u cijelosti, a on objašnjava zašto i protiv čega se prosvjedovalo.

Danas je dana 26.09.2015. godine na gradskom trgu grada Benkovca održan miran prosvjed berača smilja na kojemu su prosvjedovali mnogi građani Bukovice i Ravnih Kotara.

Podršku je beračima dala i Autohtona-Hrvatska Stranka Prava grada Benkovca na čelu s predsjednikom  Darko Kovačićem. Pravaši grada Benkovca smatraju da mnogim obiteljima u ovako teškim kriznim vremenima je ovo jedini način financiranja tj. egzistencija za vlastite obitelji. Predsjednik A-HSPa grada Benkovca Darko Kovačić tvrdi da zakon donose vladajući na štetu Hrvatskih građana i građanki kojima je branje samoniklog bilja smilja je jedini dugogodišnji izvor financiranja i egzistencije svojih obitelji. Od toga školujemo svoju djecu, plaćamo režije, plaćamo porez državi Hrvatskoj te lokalnoj zajednici, doslovno se prehranjujemo, a oni nam to zabranjuju što nas je šokiralo.

Autohtona-Hrvatska Stranka Prava na čelu s Darkom Kovačićem  i beračima samoniklog bilja smilja će ako se ne udovolje naši skromni zahtjevi nastaviti dalje protestirati ispred ministarstva u Zagrebu. Uvrstite žurno u Zakon RH da berači samoniklog bilja smilja kojima je to jedini prihod u obiteljima da ga smiju legalno brati bez sankcija. Na mirnom prosvjedu u gradu Benkovcu se je okupilo stotinjak građana Bukovice i Ravnih Kotara koji su podržali ovaj miran prosvjed berača samoniklog bilja smilja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...