Direktor Višnjika za Sportske novosti: “Košarkaši, dođite u Zadar”

Sportski kompleks na Višnjiku u posljednje je vrijeme nezaobilazna točka mnogih zanimljivih i sadržajnih zbivanja, a direktor Karlović nedvosmisleno je pozvao hrvatsku reprezentativnu košarku da se “preseli” u Zadar.

Kao i mnogi hrvatski navijači, razočarani smo igrama i plasmanom naše reprezentacije na EP, no, mene osobno kao negdašnjeg aktivnog sportaša (stolni tenis, bio je reprezentativac) žalostilo je što je u Zagrebu tijekom utakmica u našoj skupini bilo odveć praznih stolaca u Areni, a ni ozračje, osim u dva navrata, nije bilo istinsko košarkaško, o čemu su i drugi već govorili. Siguran sam da bi u Zadru u Dvorani Krešimira Ćosića, bilo sasvim drukčije i znatno poticajnije za našu selekciju. No, to je prošlost, a mi iz ŠC Višnjik pozivamo HKS da u bliskoj budućnosti sve moguće državne selekcije optimalno iskoriste ovu košarkašku infrastrukturu, nedvojbeno najbolju u Hrvatskoj, Višnjik s pet dvorana. Mi ćemo se potruditi i ponuditi ruku suradnje i očekujemo uskoro prve kontakte, kazao je Karlović.

Kraj rujna u Višnjiku donijet će velebni Dogušov košarkaški turnir, drugo izdanje.

Organizator je S Event, a s naše strane sve je već sad spremno. Lani smo imali izvrsna iskustva s prvim izdanjem i sigurni smo da će tako biti i sad, od 24. do 27. rujna, kad će u Višnjiku igrati Olympiacos, Fenerbahče, Darušafaka Doguš, Crvena zvezda, Bayern i Zadar.

ŠC Višnjik prije nekoliko mjeseci pokrenuo je projekt stalnog postava zadarske košarkaške povijesti.

Radimo u suradnji s etabliranom strukom iz Narodnog muzeja Zadar i na njihovu preporuku dogovorili smo da arhitekt Željko Kovačić napravi idejni projekt. Čim bude spreman, zadarska će javnost dobiti uvid u taj projekt i dat će svoje mišljenje, prijedloge i sugestije. Cijeli projekt ići će svojim tijekom, nema brzopletosti jer želimo da taj postav bude doista reprezentativan i da njegov sadržaj znatno obogati cijeli kompleks na Višnjiku.

Usput, nedavno je Ljerka Ćosić, Krešina udovica, Zadranima potvrdila da će u skladu sa svojim mogućnostima pridonijeti prikupljanju eksponata. I u Provu (SAD) gdje je Krešo igrao i studirao (Cougars, Brigham Young) pojedinci su u dobroj vjeri obećali suradnju s Višnjikom pa će uskoro i poslati neke predmete iz tamošnje Krešine ostavštine, pišu Sportske novosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...