Projekt "Revitalizacija proizvodnje češnjaka u Zadarskoj županiji"

Drugi festival češnjaka održan u Benkovcu

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Projekt “Revitalizacija proizvodnje češnjaka u Zadarskoj županiji” bio je osnova pokretanja jučer održanog 2. festivala češnjaka u Benkovcu u čijoj su organizaciji sudjelovali Upravni odjel za poljoprivredu, TZ Benkovac, Savjetodavna služba, udruga “Rešta” i Grad Benkovac.

Festival je bio smješten na popularnom Šetalištu kneza Branimira, a posjetitelji su mogli kušati brojna jela od češnjaka koja su predstavili predstavnici 15 OPG-ova i članovi “Rešte”. Renato Kraljev, poznati zadarski kuhar, bio je posebna atrakcija sa svojim varivom i krem juhom od češnjaka.

Dječji vrtić Bubamara Benkovac pripremio je brojne igre i ukrase od luka kojima su htjeli educirati djecu o važnosti češnjaka kao zdrave prehrambene namirnice, a malo starije educirali su predavači Ivan Šimičević i mr.sc. Hrvoje Klarić, viši stručni savjetnici iz Savjetodavne službe. Svoje predavanje o integriranoj zaštiti češnjaka od bolesti i štetnika te kalkulaciji uzgoja češnjaka održali su u Gradskoj knjižnici.

Revitalizacija autohtonih sorti češnjaka u Zadarskoj županiji trogodišnji je projekt Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije, a cilj mu je spasiti hrvatski autohtoni češnjak od izumiranja unapređenjem njegove proizvodnje.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar