Cestitka_Uskrs

Drugi festival češnjaka održan u Benkovcu

Projekt “Revitalizacija proizvodnje češnjaka u Zadarskoj županiji” bio je osnova pokretanja jučer održanog 2. festivala češnjaka u Benkovcu u čijoj su organizaciji sudjelovali Upravni odjel za poljoprivredu, TZ Benkovac, Savjetodavna služba, udruga “Rešta” i Grad Benkovac.

Festival je bio smješten na popularnom Šetalištu kneza Branimira, a posjetitelji su mogli kušati brojna jela od češnjaka koja su predstavili predstavnici 15 OPG-ova i članovi “Rešte”. Renato Kraljev, poznati zadarski kuhar, bio je posebna atrakcija sa svojim varivom i krem juhom od češnjaka.

Dječji vrtić Bubamara Benkovac pripremio je brojne igre i ukrase od luka kojima su htjeli educirati djecu o važnosti češnjaka kao zdrave prehrambene namirnice, a malo starije educirali su predavači Ivan Šimičević i mr.sc. Hrvoje Klarić, viši stručni savjetnici iz Savjetodavne službe. Svoje predavanje o integriranoj zaštiti češnjaka od bolesti i štetnika te kalkulaciji uzgoja češnjaka održali su u Gradskoj knjižnici.

Revitalizacija autohtonih sorti češnjaka u Zadarskoj županiji trogodišnji je projekt Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije, a cilj mu je spasiti hrvatski autohtoni češnjak od izumiranja unapređenjem njegove proizvodnje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...