Google u novoj verziji Chromea riješio problem s “gutanjem” RAM-a

Google je na službenom Chrome blogu predstavio što donosi nova verzija njihovog web preglednika Chrome 45. Novi Chrome donosi unaprjeđene performanse samog preglednika, ekonomičniju uporabu RAM-a, brže pokretanje preglednika i manju potrošnju baterije, piše BUG.

Nova metoda u aktivnim tabovima omogućuje manju potrošnju RAM-a, detektirat će tabove u pozadini koji dugo vremena nisu aktivni. Nakon toga slijedi čišćenje stare nekorištene memorije, čime se dobiva prosječna ušteda od 10% memorije na većini tabova te 25% na nekim web aplikacijama kao što je Gmail.

Druga opcija donosi brže pokretanje preglednika nakon što su korisnici odredili da preglednik zabilježi gdje su posljednji puta stali sa surfanjem i zatvorili isti. Tabovi se ponovno pokreću od posljednjeg do najranije aktiviranog taba, a ukoliko Chrome detektira visoku potrošnju memorije RAM-a, zaustavit će učitavanje preostalih tabova.

Opcija automatskog zaustavljanja Flash sadržaja na web-stranicama postala je standardna funkcija Chromea, a tu je i 15-postotna ušteda na potrošnji baterije. Chrome 45 dostupan je naWindows, OS X i Linux sustavima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...