Gorjelo diljem cijele županije!

Ljeto se bliži kraju, a vrućine koje i dalje traju pogoduju požarima. Vrlo je izvjesno da je svoje “prste” u širenju stihije imalo i jako jugo.

Tijekom jučerašnjeg dana, vatrogasci su bili aktivni na čak sedam požarišta diljem čitave županije. Najkritičnije je bilo na otoku Ugljanu kod Malog Lukorana, gdje se vatra opasno približila kućama, no iste su uspješno obranjene zahvaljujući vatrogascima JVP Zadar, DIP Zadar, DVD Pašman i Preko, uz pomoć dva kanadera i dva air tractora.

Gorjelo je i u Bjelini, gdje su oko 9:35 po dojavi na teren izašli vatrogasci JVP Benkovac, ali nisu djelovali.  U 16:35 zaprimljena je još jedna dojava o požaru u Bjelini. Gasili su vatrogasci JVP Benkovac i DVD Lišane Ostrovičke uz pomoć dva kanadera.

U 10:06 zaprimljena je dojava o požaru na Pagu. Ugasili su vatrogasci DVD Pag, a izgorjelo je 40×20 m trave. U 15:06 vatrogasci su zaprimili dojavu kako gori u Poljicima.  Ugasili su vatrogasci JVP Zadar te DVD Vrsi i Pljusak.  Izgorjelo je 100×20 m trave i raslinja.

U razmaku od 5 minuta, vatrogascima je dojavljeno o dva požara u Lisičiću. Po prvoj dojavi u 17:30 sati, na teren su izašli vatrogasci JVP Benkovac, a izgorjelo je 150×100 m trave i plotova. Druga dojava zaprimljena je u 17:35, a požar su ugasili vatrogasci JVP Benkovac. Izgorjelo je 80×50 m trave.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...