Grad obilježio završetak Europskog tjedna mobilnosti; Invalidi zadovoljni

Današnji dan, dan bez automobila, zadnji je dan Europskog tjedna mobilnosti. Završetak tog paneuropskog tjedna obilježen je prezentacijom na štandu na Narodnom trgu koju je održala Udruga tjelesnih invalida. Oni su njome obilježili i kraj akcije mapiranja prepreka u prometu, a one će biti dostavljene gradskim službama u najkraćem roku.

Udruga je istaknula dobru suradnju s Gradom i poboljšanje stanja prometnica u posljednjih 6-7 godina. Predsjednik udruge Stanko Panić gradonačelniku je predložio nabavu novog vozila za prijevoz invalida na području grada, budući da je postojeće vozilo dotrajalo i učestalo se kvari. Kalmeta je na to odgovorio kako će nabavku novog kombija uvrstiti u prijedlog proračuna Grada za 2016. godinu.

Prema ocjeni Saveza društva distrofičara Hrvatske Zadar je drugi grad u Hrvatskoj po mogućnostima mobilnosti za invalide, a ispred nas je samo Koprivnica. Da je ocjena opravdana potvrdili su i zadarski invalidi koji su imali samo riječi hvale po tom pitanju, uz izraženu želju za nastavkom plodonosne suradnje.

Zatvaranje ulica Stratico i Bartula Kašića učenici Osnovne škole Šime Budinića iskoristili su za oslikavanje kolnika kredama, a nešto stariji građani su u isto vrijeme imali priliku isprobati električne automobile u organizaciji tvrtke AC Mitrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...