Gradonačelnik primio Zadarski komorni orkestar

Povodom proslave 55. godišnjice postojanja Zadarskog komornog orkestra i 30. obljetnice osnivanja Udruge, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta, s pročelnikom za kulturu i sport Radovanom Dunatovom, upriličio je primanje za maestra Ivana Repušića te članove orkestra. Primanju su nazočili istaknuti članovi orkestra i nekadašnji dugogodišnji voditelj prof. Petar Vrbančić.

– Zadarski komorni orkestar je doista jedan od bisera zadarske i hrvatske glazbene kulture. Raduje nas što će se dogodine na neki način vratiti kući, jer se uređuje koncertna dvorana u sklopu Kneževe palače, u kojoj će moći djelovati i nastupati, nakon dugog perioda u kojem je to zbog ratnog razaranja bilo onemogućeno, istaknuo je gradonačelnik. Obećao je i potporu Grada u  daljnjem radu orkestra te zahvalio svim voditeljima koji su ga tijekom 55 godina uspješno vodili.

Maestro Ivan Repušić, današnji voditelj, zahvalio je zbog neupitne potpore koju Grad pruža, te najavio novi smjer razvoja, a to je prerastanje u mali simfonijski orkestar.

– Sazrelo je vrijeme , a orkestar zaista ima i velik potencijal u tom smislu, da prerastemo u mali simfonijski orkestar, kaže Repušić.

U prigodi obilježavanja ovih značajnih obljetnica, u Gradskoj loži bit će predstavljena monografija, Zadarski komorni orkestar – 30 godina Udruge / 55 godina djelovanja, autorice Dine Bušić, a svečani rođendanski koncert bit će održan navečer u katedrali sv. Stošije. Na koncertu će se okupiti svi voditelji orkestra kojima će biti uručena priznanja za osobit doprinos u umjetničkom razvoju ansambla.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...