Hrvatski teleoperateri pružaju ruku pomoći izbjeglicama

Hrvatski teleoperateri Vipnet, Hrvatski Telekom i Tele 2 Hrvatska odlučili su pomoći u izbjegličkoj krizi koja se zadnjih dana prelila i u našu zemlju. Ovo je samo nastavak njihovih humanitarnih akcija, od kojih je zadnja bila prošle godine kada su domaćem stanovništvu pružili ruku pomoći tijekom poplava u Slavoniji.

Hrvatski Telekom odlučio je opremiti prihvatne centre besplatnim Wi-Fijem te prepaid karticama.

U ovoj konkretnoj situaciji imamo program pomoći s nizom aktivnosti koje osim opremanjem prihvatnih centara Wi-Fijem uključuju i financijsku pomoć Hrvatskom Crvenom križu, a zaposlenicima koji žele volontirati na terenu i pomoći ugroženima omogućit ćemo korištenje slobodnih dana, kaže priopćenje HT-a.

I Vipnet te Tele 2 Hrvatska su se uključili u pomaganje izbjeglicama i to prikupljanjem donacija, odnosno volontiranjem zaposlenika. Matični uredi Tele 2 u Švedskoj donirali su 255 švedskih kruna (206 kuna) za svakog zaposlenika, odnosno 1,14 milijuna kuna sveukupno. Taj je iznos uplaćen UNHCR-u za pomoć izbjeglicama, a osigurao je vodu, hranu, odjeću i prekrivače za 5700 izbjeglica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...