HZZ uputio poziv mladima iz ruralnih područja za uključivanje u projekt AgVenturers

Hrvatski zavod za zapošljavanje uputio je poziv mladima da se uključe u projekt naziva “AgVentures”. Cilj projekta je motivacija i edukacija nezaposlene mladeži iz ruralnih područja zaleđa Zadarske županije.

Projekt ide u svrhu samozapošljavanja mladih u maslinarstvu i vinogradarstvu, odnosno u svrhu povećanja zaposlenosti i životnih uvjeta u ruralnim krajevima.

AgVentures cilja na nezaposlene u dobi do 29 godina, a zainteresirani se mogu javiti do kraja rujna na:

tel: 023 300 827,
fax: 023 313 688,
e-mail: jelena.buzov@hzz.hr,
e-mail:mira.bacic@hzz.hr,

ili osobno na adresu HZZ-a Zadar, Stjepana Držislava 7, soba 27 (II. kat).

Polaznicima projekta osigurani su troškovi prijevoza te novčana pomoć za vrijeme osposobljavanja. Samo osposobljavanje besplatno je, a provodi se u Srednjoj školi kneza Branimira u Benkovcu u novoopremljenoj Poduzetničkoj učionici. Praksu će osigurati poljoprivredna zadruga Maslina i vino Polača. Organizirat će se i jednodnevni posjeti uspješnim vinogradarima u Ravnim Kotarima.

AgVentures se provodi od 6. veljače ove godine u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II”.

Ukupna vrijednost projekta je 151.575,90 eura, od čega Europska unija financira 76,97% odnosno 116.667,97 eura.

Glavne aktivnosti projekta su:

– Osnivanje i opremanje Poduzetničke učionice u Srednjoj školi kneza Branimira u Benkovcu,
– Motiviranje nezaposlenih mladih za bavljenje poljoprivredom,
– Razvoj i implementacija osposobljavanja za obavljanje poslova vinogradara i maslinara,
– Edukacija nezaposlenih mladih za pokretanje i vođenje posla u poljoprivrednoj proizvodnji, te
– Informiranje javnosti o problemima zapošljavanja nezaposlenih mladih ljudi iz ruralnih područja u zaleđu Zadarske županije i o poljoprivrednim potencijalima Ravnih kotara.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...