Idućih sedam dana, sedam bolnica preglede će raditi od jutra do večeri, no ne i Zadarska

Ako ste umorni od silnih lista čekanja – dobre vijesti! Bolnice diljem Hrvatske, u sklopu projekta ministarstva zdravlja, Program plus, na sedam dana otvaraju svoja vrata. Sve kako bi se pacijenti osjećali što bolje.

“Da se upute da se vidi kakve probleme imaju, da li je to potrebno da se gastroenterološki obradi jer je naravno dosta pacijenata zabrinuto za svoje zdravlje”, poručila je doc.dr.sc. Nadan Rustemović, dr.med., Zavod za gastroenetrologiju i hepatologiju, KBC Zagreb.

Vrata će otvoriti odjeli neurologije, kardiologije, gastroenterologije i ginekologije. Pregledi će se odvijati u popodnevnim satima, a potrebna vam je samo uputnica.

U akciju su uključeni Klinički bolnički centri u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu, te kliničke bolnice Merkur i Dubrava.

“To nam je jedna probna vježba da vidimo da li možemo de facto ić ka koraku ostvarivanja naše vizije da imamo zdravstveni sustav bez ikakvih lista čekanja”, kazao je Siniša Varga, ministar zdravlja (SDP).

Svaki pacijent koji dođe, dobit će cjelokupnu obradu.

“Napravit će se opći neurološki pregled i po potrebi će ih se usmjeriti u prave subspecijalističke ambulante da ne lutaju”, dodaje  Prof. dr. sc. Sanja Hajnšek, dr. med., specijalist neurolog, Predstojnica Klinike za neurologiju, KBC Zagreb.

Lutanja i čekanja more brojne pacijente pa nije čudno što su komentari na akciju puni skepse.

U korist pacijenata liječnici će besplatno odraditi popodnevne sate kako bi ih primili što više. Kaže se da je do ozdravljenja dug put, a s ovom akcijom postat će, ipak, malo kraći.

Dodajmo ovome kako se zadarska Opća bolnica nije uključila u akciju Ministarstva zdravlja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...