Spremni su i poslati vojsku na granicu

Izbjeglice koje uđu u Mađarsku Srbija neće pustiti da se vrate!

Arhiva, ilustracija

Srbijanski ministar rada Aleksandar Vulin najavio je u ponedjeljak navečer kako se izbjeglice koje uđu u Mađarsku, a ta zemlja ih vrati, neće moći ponovno ući u Srbiju. Srbija je spremna rasporediti i svoju vojsku na granicu.

– Mi nikoga na silu nećemo zadržavati na našem teritoriju i samim tim nećemo dozvoliti nijednoj zemlji da na silu i bez odgovarajuće zakonske procedure i readmisije bilo koga vrati na naš teritorij – rekao je Vulin Tanjugu, prenosi B92.

Mađarska je u ponedjeljak blokirala granicu sa Srbijom te su vlasti također zatvorile zračni prostor na granici sa Srbijom u dužini od 20 kilometara i do visine od 1350 metara, a taj bi zračni prostor trebali koristiti policija, hitna i vojska.

Izbjeglice iz prihvatnog centra Riska Mađarska je prevezla do granice s Austrijom.

Nova ruta preko Hrvatske?

Hrvatske vlasti tvrde da su spremne za prihvat 3000 izbjeglica. Zbog zatvaranja mađarske granice izbjeglice iz Srbije, kojih ima nekoliko desetaka tisuća, mogle bi put do boljeg života potražiti preko Hrvatske. Nova ruta bila bi iz Šida sa srpske strane i Tovarnika s hrvatske strane. No policija tvrdi da neće biti masovnog propuštanja izbjeglica i da će svakoga pojedinačno pregledati.

Izbjeglice koje uđu u Hrvatsku smjestit će u Zagreb i Kutinu. U subotu je u Hrvatsku već došlo osam izbjeglica koje su smjestili u hotel Porin u Zagrebu.

Njemačka i Austrija postrožuju kontrole

Njemačka, koja do kraja godine očekuje i milijun izbjeglica, je također zatvorila svoje granice s austrijske strane i kontrolira ulazak ljudi u zemlju, a isto uskoro namjerava napraviti i Austrija u koju svakog dana ulazi tisuće izbjeglice. Već danas na granicu bi trebali rasporediti 500 vojnika, a zatim još 1500 kako bi pomogli policiji u kontroli granice.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar