Izložba radova “Umjetnik na jedan dan”

Izložba likovnih radova nastalih tijekom ljetnih samostalnih likovnih radionica “Umjetnik na jedan dan” može se razgledati od 22. 9. do 5. 10. 2015. u odjelu Muzej grada Zadra Narodnog muzeja Zadar.

Izložba nije imala službeno otvorenje, a izloženi radovi su djela posjetitelja koji su svoju kreativnost izrazili na  štafelajima postavljenim u Etnološkom odjelu i odjelu Muzej grada Zadra. Posjetitelji su crtali svoje viđenje Muzeja, ljetovanja u gradu Zadru i samog grada i okolice.

Projekt „Umjetnik na jedan dan” traje već drugu godinu za redom, a glavni cilj projekta je uključivanje posjetitelja u rad Muzeja i prikaz Muzeja kao prostora interaktivne komunikacije i edukativno – zabavnih sadržaja. Samostalne likovne radionice su započele 22. lipnja i trajale su do 31. kolovoza, navodi se na stranicama Narodnog muzeja Zadar.

Velik odaziv “jednodnevnih umjetnika” na prošlogodišnje radionice koje su se realizirale u prostoru Kneževe palače, bio je poticaj i za ovogodišnje radionice koje su se, zbog obnove Kneževe palače, premjestile u odjel Muzej grada Zadra i Etnološki odjel NMZ-a. Na radionicama je nastalo preko 300 radova, od kojih su u Muzeju ostali 114. Posjetitelji su imali priliku crtati svoje viđenje Muzeja, ljetovanja u gradu Zadru i samog grada i okolice.
Na izložbi su izloženi odabrani radovi, njih 90, od toga 37 dječjih radova, na kojima se mogu prepoznati različite priče i pogledi posjetitelja Narodnog muzeja Zadar.

Izložbu su likovno osmislile muzejska pedagoginja Lucija Vuica i kustosica Ivana Dražić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...