Jadrolinija zatvara terminal na poluotoku; Otočni sabor: Ošljačanima besplatan parking u Gaženici

Od sljedećeg tjedna više nećete moći kupiti karte za vapor u malom Jadrolinijinom putničkom terminalu, budući da se isti zatvara prelaskom na vansezonski red plovidbe, odnosno 28. rujna.

Ove vijesti potvrdila je Jadrolinija koja će pokušati katamarane na brzobrodskim linijama i brod na liniji Zadar-Preko privezati što bliže svojoj poslovnici na adresi Liburnska obala 7, novom prodajnom mjestu za Jadrolinijine brodice koje kreću s poluotoka.

A na vijest o uvođenju naplate parkinga u Gaženici reagirao je Otočni sabor koji smatra de je to još jedan udar na otočane, posebice na žitelje Ošljaka.

Njih to dovodi u neravnopravni odnos s drugim otočanima u Zadarskom arhipelagu, budući da Ošljak nema infrastrukturu za pristajanje katamarana na liniji Zadar-Preko i obratno.

Ošljak je jedini otok koji nije povezan s kopnom brodskom ili brzobrodskom linijom te je “osuđen” je samo na trajektnu liniju. Osim toga, polasci trajekta iz Preka u 08.15 i 18.40 sati, a iz Zadra (Gaženice) u 11.30 i 14.45 sati ne omogućuju normalan život i rad otočana na Ošljaku.

Otočni sabor smatra da se za Ošljačane treba osigurati besplatan parking, a budući da je riječ o malom broju otočana, može ih se staviti u rang djelatnika Lučke uprave Zadar koji po koncesijskom ugovoru imaju osiguran besplatni parking.

Otočni Sabor tražit će razgovor s ravnateljem Lučke uprave Zadar kao davateljem koncesije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...