Japanska grupa Mionokai održat će koncert u Zadru

Iduće nedjelje, 20. rujna u 21 sat u crkvi Sv. Donata, koncert će održati japanska grupa Mionokai koja će izvoditi svoj tradicionalni instrumentalno-scenski program, a gost koncerta je ženska klapa Kapric iz Zadra. Ulaz je slobodan.

Zavirite u daleku prošlost Japana uz opčinjavajuću ljepotu koja krasi odjeću Mionokai glazbenica i hipnotizirajuće zvukove japanskih tradicionalnih glazbala.

Otkrijte kako se zvuk kota, shamisena i kokyua spaja s dalmatinskom klapskom tercom i stvara jedinstvenu harmoniju.

O Mionokai Japan

Ovu poznatu japansku školu tradicionalne glazbe osnovala je sensei (učiteljica) Mayumi Ono 1979. godine.  Škola je s vremenom privukla brojne glazbenike i obožavatelje te danas ima preko stotinu učenika i članova. Glazbenici ove škole imaju česte nastupe na različitim pozornicama kao i dobrotvorne nastupe te školske radionice.

Glazbenice iz Mionokaija ponudit će vam svoje viziju glazbe koja struji žicama drevnih japanskih žičanih instrumenata.

O klapi Kapric

Klapu Kapric čini osam mladih pjevačica iz Zadra. Klapa je osnovana 2011. Godine i iza sebe ima brojna priznanja kako publike tako i struke. Članice klape Kapric već četvrtu godinu neumorno rade na očuvanju hrvatske tradicijske baštine i njegovanja izvornog klapskog načina višeglasnog pjevanja.

Ne propustite ovu jedinstvenu glazbenu poslasticu!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...