Kujundžić u otvorenom pismu Vladi: “To nisu izbjeglice, to je suvremena seoba naroda!”

Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske zore, poslao je otvoreno pismo Saboru i Vladi Republike Hrvatske u kojemu traži odgovorno postupanje prema problemu izbjeglica koje pristižu u našu zemlju. Smatra kako se tu radi o suvremenoj seobi naroda oko koje se trebaju angažirati ne samo Hrvatska i Europska unija, već i cijeli svijet. Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti.

Narastajući problem EU i Hrvatske s migrantima (izbjeglicama) kojem se sada ne nazire niti početak rješenja, a kamoli kompletno rješenje, puno je veći nego se čini. Pred njim se ne smiju zatvarati oči, niti se nadati da će biti riješen sam od sebe ili od nekog drugog. Zapravo je riječ o suvremenoj “seobi naroda” s uzrocima i posljedicama koje traže angažman svih raspoloživih snaga u EU, Svijetu i RH.

Stoga je krajnje nedopustiv i nerazumljiv odnos aktualne vlasti u RH, gdje primjerice jedan ministar i jedna ministrica olako kažu “da smo mi spremni za postupanje na granici, a u slučaju velikog vala izbjeglica imamo rješenje koje smo uporabili u Gunji za vrijeme poplave”. Kao da se to dvoje može uspoređivati?

Koja neozbiljnost i površnost!!!!!

Stoga molim sve saborske zastupnike da zadnjih 10 dana svog rada otvoreno i konstruktivno progovore o tom problemu, ponude prijedlog rješenja i od Vlade zatraže da se “uozbilji”.

Predsjednik Hrvatske zore stranke naroda
Milan Kujundžić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...