Milanović: “U Hrvatsku je noćas ušlo 150 izbjeglica”

Premijer Milanović potvrdio da je u Hrvatsku noćas ušlo 150 izbjeglica iz Sirije. Kroz Hrvatsku će moci proći, kaže. Ne očekuje izbjegličku krizu kao na srpsko-mađarskoj granici. Ipak će s predsjednicom odrzati sjednicu VNS-a, javlja reporterka N1 Nikolina Zavišić.

Izbjeglice prolaze registraciju, a zatim ih se vozi prema pripremljenom smještaju. Zasad nema problema, kažu u Stožeru.

Na hrvatskom graničnom prijelazu Tovarnik prema Srbiji od ponoći se nalaze volonteri i djelatnici Hrvatskog Crvenog križa zbog najavljenog mogućeg vala izbjeglica.

Došli su na poziv načelnika Stožera zaštite i spašavanja Vukovarsko-srijemske županije, a imaju pripremljena materijalna sredstva za prihvat – vodu, setove za prvu pomoć, deke, akrtikle za osobnu higijenu i drugo.

Na terenu na GP Tovarnik je 11 članova tima Crvenog križa, od kojih su četvoro iz Središnjeg ureda iz Zagreba, a 11-oro su članovi interventnog tima Crvenog križa u Vinkovcima.

Srbijanski mediji prenose da su preusmjereni autobusi s izbjeglicama koji su preko Makedonije stigli na jug Srbije i koji su ih dosad prevozili na sjever prema granici s Mađarskom.

Na hrvatskim graničnim prijelazima s Republikom Srbijom još nema pojedinačnih niti grupnih dolazaka izbjeglica iz Sirije, izjavio je jutros glasnogovornik Policijske vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...