Mladi Zadrani organizirali prikupljanje potrepština za izbjeglice – donacije primaju do srijede

Nekolicina mladih u Zadru samoinicijativno je pokrenula prikupljanje odjeće, obuće, igračaka, raznoraznih potrepština i hrane za sirijske izbjeglice u Republici Hrvatskoj. Svi građani pozvani su donirati u “Knjigozemsku” na lokaciji Ulica R. K. Jeretova 5 (kod Branimirove obale). Isto tako zainteresirani bez najave mogu doći na navedenu adresu i pomoći u volontiranju.

Prikupljaju se sljedeće stvari:

– TOPLA ODJEĆA (džemperi, hlače, veste, ženske tajice, donje rublje za djecu, čarape i štrample svih vrsta i veličina),
– OBUĆA ZA DJECU I ODRASLE,
– IGRAČKE ZA DJECU (sapunica za pravljenje balona, bojanke, bojice, zvečke, frulice),
– RUKSACI I VELIKE TORBE,
– DEKE,
– KARIMATI,
– VREĆE ZA SPAVANJE,
– LAMPE,
– HRANA (tost, dvopek, sir u listićima, riblje konzerve, pileće paštete, datulje, grožđice, dječja hrana i to kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom, mini pakiranja suhih keksa),
– MEDICINSKE I HIGIJENSKE POTREPŠTINE (vlažne maramice, mini sapun, kreme za lice, maramice i gel za dezinfekciju bez alkohola, zavoji, dječje pelene u različitim veličinama i higijenski ulošci),
– VELIKE PLASTIČNE VREĆE,
– WC PAPIR,
– PLASTIČNI TANJURI I ČAŠE,
– VOĆE (najviše jabuke),
– VODA,
– KUTIJE u koje će se pakirati stvari.

Stvari u “Knjigozemsku” možete dostaviti danas od 17 do 20 sati, a od ponedjeljka do srijede u dva termina – od 9 do 12 i od 17 do 20 sati.

Kontaktirali smo organizatore ove hvalevrijedne akcije koji su za poručiti su imali sljedeće.

Jučer je bio prvi dan i imali smo dosta dobar odaziv. Najpotrebnija nam je voda, kabanice, kišobrani i kruh – odjeće već ima dosta. To je na tehničkoj razini. Generalno, poručujemo građanima da otvore srce i pomognu ljudima koji su trenutno u teškoj situaciji pa i s minimalnom donacijom. Znate kako kažu: kad ako ne sad, tko ako ne mi. Dok su u Hrvatskoj možemo konkretno pomoći, kazala nam je jedna od organizatorica akcije prikupljanja pomoći za sirijske izbjeglice u Hrvatskoj.

Nastavak akcije i nakon srijede je moguć, no svakako se građani pozivaju na odaziv u najkraćem roku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...