Montenegro Airlines prevozit će Kineze između Zadra i Tivata

Montenegro Airlines pokrenut će regularne čarter letove između crnogorskog Tivata i Zadra tri puta tjedno. Čarter letovi će biti organizirani posebice za kineske turiste koji imaju želju posjetiti obje susjedne zemlje.

Crnogorska turistička zajednica tvrdi kako se razgovori s kineskim i hrvatskim partnerima privode kraju, a cilj je privući Kineze u Crnu Goru na barem tri dana. Crnogorci su već napravili prve korake u tom smjeru, ukinuvši vize za građane Kine.

Pregovaramo s našim kolegama iz Hrvatske za pokretanje letova tri puta tjedno iz Zadra do Tivata. Ovo ide u skladu sa zahtjevima kineskih putnika koji žele posjetiti što više zemalja tijekom njihovog odmora u trajanju od sedam do deset dana, stoji u izjavi Crnogorske turističke zajednice.

Očekuje se da bi letovi Tivat-Zadar trebali krenuti već ovoga mjeseca (negdje oko 10. rujna), a prema ugovoru trebali bi biti redoviti sve do 1. lipnja 2016. godine.

Kineski organizatori putovanja izrazili su veliki interes za putovanja izvan sezone, a ovim putem riješili bi se problemi visoke ovisnosti o turističkoj sezoni. Montenegro Airlines već je ranije izjavio kako se tvrtka priprema za “pametnu” zimu, a ovaj plan to svakako je. Osim toga, letovi za Zadar vjerojatno će potaknuti tvrtku da ukine one za Zagreb i odustane od planova za Skopje, budući da se svi benefiti vide upravo u Zračnoj luci Zadar.

Upravo će ta luka, uz tivatsku, vidjeti najviše pogodnosti od uvođenja ove linije, što zbog pada broja putnika, što zbog činjenice da u zimskim mjesecima luka ima ugovor jedino s Croatia Airlinesom za letove u Zagreb i Pulu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...