Mura Jurka po partcipaciju

I tako ti ja diko muja uradla sve priglede štom doktur dade, veljo un meni daj sve u grancan nurmale, za muje godine daj dobro samo malo masnuće da iman,  e valja san mugla birati štoć isti, toj ranko muj bilo uvik ko pri ćap, ćap, zeru slanane kad dobiješ kadas Boga vidje,  a una pula i varenka mi se popla navr glave točno me ogadla. I  kada ja mugu isti što i drugi iman uno zeru svog blaga pa varin nikad kokošovne, nikad janjetene pa što bude,  kada se ja pazin numugu ti ja ić kupovat ovu zdravu ranu,  a sčin?.

A dobro, kad un veljo da muran likove uzimat protiv masnuće, a štoću iđen do apoteke pa da mi dadu. Dođo ja do apoteke, daden unoj curi ricetu štom doktur dade i izvadi ona meni nike male tabletce i veljo da iman platti stodvadeset kuna. Kolko?, sina ti Boga pa nisu se likovi do sad plaćali štoj to sad nešto nuvo?

Pita una mene niku participaciju a ja i neznaden štoj to, a una meni veli da to muran na socijalnom digniti i da unda mugu likove dobti brez da platin. Dobroj ranka drž ti to kod sebe iđen ja do socijalnog da uni to meni dadu. Uputi se ja tako do socijalnog, sitin se ja da tamo radi Mirjana Zorkina pa ću ja nju potražti nebili una to meni mugla dati. Upita ja unog na porti za Mirjanu al nje nema i uputi un mene odma unde na šalter dise to vadi.

„Curo muja bil ti mugla staroj babi pumući, išla san jadna digniti likove za masnuću a una meni veljo da muran platti ako neman nike partcipacije vrag to mure i izgovorti, el to ode kod vas? „ Da bako kod nas je molim Vas da mi date osobnu pa ću provjeriti.“

Dade ja njojzi osobnu i kad una pogleda tamo na uni kompjuter veli da ja neman prava jerbo mi mirovna prilazi 20 kuna priko i da muran plaćati 70,00 kuna misečno. Pa ima li ovo igdi, jadna sirotinjo i Bogu si teška pa recte vi meni kako ja mugu sa iljadu i trista kuna misečno plaćati ote vaše namete, svi pričaju kako dižu penzije, kako se sirotinji daje, lipo in se daje ako se sa vlikon mirovnon mure živti unda ja neznan štoj po njima sirotnja, da ja neman uno svog blaga i zeru svog vrtla davno bi ja krepala i vrag bi se sažalje nad menon, u sve ću vas nuvine staviti, valti se da se siromašnin daje samo nebil koji glas na izborin dobili, pa nije ni čudo što sva mladež pobiže trbuhon za kruvon ka u bivšoj Jugi kad su bižali priko grance, sićan se ja posli unog rata kako se bižalo jer se odi nije imalo što za radti i za isti a sada evo jope i gore tobože imamo svoju državu, imamo mi kurac od ovce odavno je poznato da vrića prazna ne stoji daćete vi meni tu patcipaciju pa nezvala se ja Jurka….

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...