Na Pagu snimali film o nacističkim logorima, pa im pozvali policiju

TV ekipa iz Izraela proputovala je tisuće kilometara kako bi snimila dokumentarni film o ustaškim koncentracijkim logorima uspostavljenim početkom Drugoga svjetskog rata u uvali Slana i Metajni na Pagu, ali no otok su na koncu napustili uz policijsku pratnju. Naime, mještani Metajne pozvali su policiju zbog neovlaštenog snimanja škole, izvijestio je HRT. Izraelska TV ekipa snimanje će nastaviti na Petrovoj gori.

Članovima snimateljske ekipe na Pagu se pridružio Dani Novak, 70-godišnji Židov iz SAD-a koji je došao istražiti mjesto na kojem su bile njegova baka i teta koje su bile zatočene u jednoj kući u Metajni.

Prema riječima predstavnice židovske nacionalne manjine grada Zagreba Sanje Zoričić Tabaković, policija je najprije izraelskoj TV ekipi oduzela putovnice, ali se poslije vrlo korektno ponijela. No, policija tvrdi da nisu oduzimali putovnice.

U Policijskoj upravi Ličko-senjskoj rečeno je da su u subotu u 17:50 sati policijski službenici Policijske postaje Novalja primili dojavu građanina da u Metajni više osoba neovlašteno snima školu.

Neki od mještana izjavili su za HRT da o događaju ništa ne znaju te da su uvrijeđeni jer stalno dolaze ekipe koje snimaju kuće u kojima su navodno bili logoraši, što jedan od mještana negira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...