Otkriveni nositelji lista HDZ-a i SDP-a za našu, devetu izbornu jedinicu

Otkriveni su nositelji izbornih lista HDZ-a i SDP-a za predstojeće parlamentarne izbore. Aktualni SDP-ov premijer Zoran Milanović na izborima će se natjecati u prvoj izbornoj jedinici, onoj zagrebačkoj. Tomislav Karamarko, kandidat HDZ-a za premijera, u izborima će startati iz devete izborne jedinice u kojoj se nalaze Lika, Zadar i Šibenik, odnosno iz jedinice koja se tradicionalno smatra “bastionom HDZ-a”.

Karamarku će u devetoj izbornoj jedinici pomoć pružiti i Josipa Rimac, donedavna gradonačelnica Knina i šefica izborne kampanje Hrvatske demokratske zajednice.

Upravo radi toga Kalmeta je neizvjestan, a taj su mu status najvjerojatnije priuštile silne afere u koje je zadnje vrijeme upleten. HDZ još treba procijeniti hoće li uopće zadarski gradonačelnik uopće biti na listi.

HDZ-u će se u zadarskoj izbornoj jedinici suprotstaviti Ranko Ostojić iz Socijaldemokratske partije, trenutačni potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova. Uz njega će na listi biti i ministar obrane Ante Kotromanović, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata.

Zanimljiva je tako odluka SDP-a da u Zadar na izbore šalje najviše predstavnike institucija represivnog aparata države. Nismo sigurni šalje li nam Milanović tako neku skrivenu poruku, ni što nam ona točno govori.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...