Otkriveni nositelji lista HDZ-a i SDP-a za našu, devetu izbornu jedinicu

Otkriveni su nositelji izbornih lista HDZ-a i SDP-a za predstojeće parlamentarne izbore. Aktualni SDP-ov premijer Zoran Milanović na izborima će se natjecati u prvoj izbornoj jedinici, onoj zagrebačkoj. Tomislav Karamarko, kandidat HDZ-a za premijera, u izborima će startati iz devete izborne jedinice u kojoj se nalaze Lika, Zadar i Šibenik, odnosno iz jedinice koja se tradicionalno smatra “bastionom HDZ-a”.

Karamarku će u devetoj izbornoj jedinici pomoć pružiti i Josipa Rimac, donedavna gradonačelnica Knina i šefica izborne kampanje Hrvatske demokratske zajednice.

Upravo radi toga Kalmeta je neizvjestan, a taj su mu status najvjerojatnije priuštile silne afere u koje je zadnje vrijeme upleten. HDZ još treba procijeniti hoće li uopće zadarski gradonačelnik uopće biti na listi.

HDZ-u će se u zadarskoj izbornoj jedinici suprotstaviti Ranko Ostojić iz Socijaldemokratske partije, trenutačni potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova. Uz njega će na listi biti i ministar obrane Ante Kotromanović, hrvatski branitelj i dragovoljac Domovinskog rata.

Zanimljiva je tako odluka SDP-a da u Zadar na izbore šalje najviše predstavnike institucija represivnog aparata države. Nismo sigurni šalje li nam Milanović tako neku skrivenu poruku, ni što nam ona točno govori.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...