Ovaj frizer šiša – plamenom upaljača

Nexhat Buzhala (29) muški je frizer- barber, koji šiša kosu i plamenom upaljača. Iako živi i radi u malom mjestu Banja, u općini Mališevo, udaljenom 50 kilometara od Prištine, Buzhala je zahvaljujući svojoj inovaciji, postao poznat i van Kosova.

“Posebnost po kojoj se izdvajam je rad s upaljačem. Dobro je išlo do sada, nekima se sviđa. Neki ne žele riskirati, jer se plaše misleći da je opasno. Međutim, ništa nije opasno. Mnogi pitaju moze li se zapaliti glava, ne može jer ne dozvoljavam”, objašnjava u razgovoru Nexhat Buzhala.

Dodaje da nije neka velika razlika u frizuri, ali da kosa bolje stoji. Šišanje škarama i mašinicom košta 1,5 euro, dok je šišanje upaljačem skuplje i iznosi 5 eura.

Šišanje upaljačem

Kako je takav način šišanja vremenski zahtjevniji, mušterije moraju zakazati termin, a riječ je uglavnom o mladima između 17 i 20 godina.

Novu metodu šišanja Buzhala je izmislio potpuno slučajno.

“Bila je kod mene moja redovna mušterija, koja se i brije svaki drugi, treći dan i dosadilo mu je sve isto, kaže treba nešto promijeniti. U tom trenutku sam imao upaljač u rukama i rekao sam samo da ti skratim upaljačem, ne znam šta drugo da ti radim. Da probamo, kaže on, ako ne valja skini mi sve mašinicom na ‘nulericu’. I počeo sam  šišati, a jedan drugi klijent je počeo snimati telefonom. Postavili smo snimku na stranicu i to je upalilo, bilo je interesantno. Nije bilo ništa organizirano, sve je bilo slučajno, spontano”, naglašava Nexhat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...